The ultrastructure of chilling stress
برای دانلود رایگان مقاله اصلی به زبان انگلیسی اینجا کلیک کنید
صدمات فراساختاری تنش سرما
چکیده
صدمات سرمازدگی به گیاهان اولین بار حدود 70 سال پیش شرح داده شد و تقریبا از سال 1360 به بعد تحقیقات با یک اسلوب معین با میکروسکوپ الکترونی انجام دادند. کلروپلاست اولین و شدیدترین اندامی است که تحت فشار قرار میگیرد. تیلاکوئید بزرگ و بد شکل، دانههای نشاسته ناپدید میشوند و شبکههای پیرامون (Vesicelsها از غشاء درون پوشش کلوپلاست بهوجود میآیند) ظاهر میشوند. کلروپلاست به دنبال سرمازدگی طولانی از هم میپاشد. میتوکندری، هسته و دیگر اندامکها کمتر به سرمازدگی حساس هستند. اندامکها رشد می کنند و توسعه پیدا میکنند همچنین ممکن است از هم بپاشند. حساسیت به سرمازدگی ذاتی یک کیاه به خوبی توانایی خو گرفتن گونهها به سرمازدگی را نشان میدهد. اثر زمان بر صدمات فرساختاری بهصورت ملایم- متوسط و شدید بوده است. دیگر فاکتورهای محیطی که صدمات را بدتر میکنند شامل نور، دورهی Chilling و وضعیت آب است. پایههای فیزیولوژیکی آماس کلروپلاست ممکن است مرتبط با سرمازدگیهای مداوم که آنزیمهای هیدرولیز کننده نشاسته که قندهای محلول را تولید می کند باشد. بنابراین پتانسیل آب استروما پایین میآید و شبکه کلروپلاست صدور یا صادرات مواد فتوسنتزی خود را کاهش میدهد. آماس تیلاکوئید به دنبال تولیدات شرایط Photo-oxidative در طول دورهی سرمازدگی همراه با نور ظاهر میشود.
شبکههای اطراف برای افزایش سطح غشاء محدود کننده (غشاء درون کلروپلاست) انتقال پاسخ به کاهش انگیزش Chilling در انتقال متابولیتها پیشنهاد شده است. بسیاری از نشانههای فراساختاری در طول استرس ملایم ظاهر میشوند. شبیه آنهایی که مشاهده شدند در مرگ سلول برنامهریزی شده. تحقیقات بیشتر در آیند مورد بحث قرار گرفتند.
مقدمه
دمای پایین یا استرس سرمایی (آسیب به علت دمای پایین و بالاتر از دمای یخبندان) از 70 سال پیش به عنوان عامل محیطی ویژه بر روی فیزیولوژی محصولات گیاهی معرفی شدهاند. Faris در سال 1926 گزارش کرد که یاندهای Chlororic در برگهای ذرت که مربوط به آسیبهای بافتی هستند که توسط یک دورهی سرما در طول شب ایجاد میشوند. بنابراین برای پدیده استرس سرمایی تا سال 1980 تحقیقات معینی صورت نگرفت. با مطالعات فراوان Van Hasselt در هلند روی Cucumber (1974)، تحقیقات کامل بوسیلهی Tylor و همکاران در استرالیا روی ذرت (1971) و یکسری از مقالهها به وسیلهی Kanixga و همکاران در لهستان روی گوجه فرنگی انجام شد (1986). هر سه این پیشگامان ،اطلاعات مقدماتی از فشار دمای پایین روی هم فیزیولوژی و فراساختاری سلولهای فتوسنتز کننده بدست آوردند. اگرچه تعدادی اثرهای شدید متغیر و جریانهای زمانی وجود دارد. اما به طور معمول علامتها (نشانههای) فراسختاری به طور وسیع در بین گونههای گیاهی شبیه است (Tab 1) که این نشانهها شامل آماس و بهم ریختگی هر کلروپلاست و میتوکندری، کاهش اندازه و تعداد دانههای نشاسته، اتساع (Dilation) تلاکوئید و آزادی و شلی گرانا، تشکیل وزیکولهای کوچک از شبکه اطراف کلروپلاست، انباشت قطرههای کوچک لیپید در کلروپلاست و کروماتین در هسته جمع میشود می باشد. ارائه این بررسی بهطور خلاصه علائم فراساختاری از تنش سرمایی و تمرکز روی فاکتورهای درگیر روی توسعهی صدمات سرمازدگی و در ادامه بحث دربارهی مسیر پایهی فیزیولوژیکی صدمه ادامه خواهد داشت. از ین جهت بنابراین محافظت باید انجام شود برای جلوگیری از صدمات سرمازدگی ناخواسته که سبب تغییر در سلولهای گیاهی میشود و روی میدهد در نتیجه آداپته شدن و سازگاری به دماهای کم به صورت متناوب روی میدهد. که به این عمل سفت شدگی یا مقاوم شدگی سرمایی میگویند. این مقاوم شدگی سبب محافظت گیاه از سرمازدگیهای متوالی فصلی شده و معمولاً به عنوان یک عامل صدمه زننده به گیاه در نظر گرفته نمیشود. ذکر این نکته لازم است که حساسیت ذاتی گیاه در برابر سرمازدگی تحت تاثیر مدت زمان در معرض بودن، شدت و نوع صدمه میباشد که بنابراین هرجا لازم باشد گونههای مورد بحث قرار گرفته در این review که میزان حساسیت آنها نسبت به سرمازدگی چگونه بوده است بحث شده.
نوع فایل: word صفحات ترجمه: 20 سال: 2000 قیمت: 30000 تومان